lørdag 23. januar 2010

Sjal til mor

 I november strikket jeg meg et slikt mykt og godt sjal, og det har vært i bruk daglig. Den snille mamman min hintet om at hun ønsket seg et  hun også - Og som den snille yndlingsdattera  jeg er, måtte jeg selvfølgelig strikke et .( Okey,da. Jeg er hennes eneste datter :) ! ) Jeg hadde bestemt meg for å overraske henne, så dette har jeg strikket i smug. Og det har vært litt utfordrende siden de fortsatt er her på julebesøk. Så jeg har drevet med smugstrikking i bilen mens jeg ventet på at barna skulle bli ferdig på trening, strikket på koselig brunch-besøk hos Soria Moria , strikket litt på senga osv. Idag kunne det endelig overrekkes til en meget glad mottaker.Sjalet ble tatt ibruk med èn gang, og idag har det tilogmed vært på City-Syd. Koselig når mine Balsamvarer kommer til hygge og nytte!

Her ser dere sjalet mitt. Synes egentlig at mamma sitt har finere farger,men pytt!
Oppskriften er meget enkel: 2 nøster Palett fra sandnes og pinner nr 10. Legg opp 4 m og strikk glattstrikk.Jeg synes kantene blir penest når jeg løfter av siste maske på pinnen og strikker første m rett på neste pinne = kantmaske.  Øk 1 m før siste maske+kantmaske på hver rettomg (hver 2. omg)  Slik strikker og øker jeg hele 1. nøste (= halvveis og nånogfemti masker) På nøste nr 2, feller jeg ved å strikke vridd rett sammen over de 2 siste før kantmasken  og feller av når jeg har 4 m igjen. Håper det ble noen lunde forståelig. (Er ikke spesielt god til å forklare.)
Har planer om å strikke meg enda et sjal, men da i tynn Palett og p nr. 6.

Tilslutt vil jeg tipse dere om Julegave - Alongen 2010 hos A`s Almanakk.  Superlurt!Jeg har meldt meg på!
Ha en fin kveld!
Berit

3 kommentarer:

 1. Anonym23:52

  Hei.Kjempe fine sjal.NYDELIGE FARGER.Regner med att mammaen din blir kjempe gla for det.Fint.Ha en riktig fin Søndag.Klem fra Bodil...

  SvarSlett
 2. Flotte sjal!
  Takk for oppskrift!

  SvarSlett
 3. Nok et fint sjal, og så heldig din mor er som får det :-)Fine farger også i den tykke Paletten :-)

  SvarSlett