torsdag 26. juli 2012

Fina Kvinnovantar fra 1895


Nå er jeg endelig ferdig med årets påskestrikk.  Burde selvfølgelig ha fått dem ferdig for lenge siden, men jeg ble plutselig rammet av "tommelvegring". Så da ble de liggende i uker og måneder før tomlene var på plass.

Mønsteret er svensk og heter Fina Kvinnovantar , År 1895. Det er nok et av mine favorittmønster, til tross for at de strikkes på p 2,5. Har strikket disse før, og kommer nok til å strikke dem igjen.
Det første paret strikket jeg i et tynnere garn, og de ble for små for meg.......men dattera ble veldig fornøyd.
Denne gangen har jeg brukt hvit Fabel og mini Palett. Jeg forlenget mønsteret med noen omganger før fellinga, så nå passer de godt til strikkefingrene mine.
Utfordringa med Palettgarnet (og annet fargeskiftende garn), er å få til make par. Jeg strikket 2 par i håp om at et par skulle bli likt, men neida. Det så lenge ut til at jeg skulle greie det på paret til høyre på bildet under .
Jeg vil helst ha like fargeskift, men etter flere forsøk før jeg ga opp og ble veldig fornøyd med pippi-varianten.
Eldste dattera har allerede bestilt det ene paret.  :)

*****

Til slutt slenger jeg med  bilstrikkinga fra årets ferietur. Det ble to par sokker til sønnen. De er strikket i Fantasy -  Umulig å få make par her også, men det syntes sønnen var helt greit.

*****
Da håper jeg sommeren snart kommer til Trøndelag - Og at det blir lenge til vi trenger å finne frem ullsokker og votter.

Berit

6 kommentarer:

 1. Fantastisk flotte votter du har strikka. Skjønt mønster, og jeg forstår godt at jentene bestiller disse...:-))

  SvarSlett
 2. Hei Berit !! Kan ikke si annet enn at vottene er fine !! Er så fornøyd med de jeg har strikket også :-))Og du har fått til to par,- jeg har planer om flere par jeg også. Og det er sant som du sier, de må forlenges; det har jeg også gjort, tror det var hele 8 omg... Flotte sokker også :-) Lite brunching i sommer, men det skal vi ta igjen vettu !! Vi har oppdelt ferien i år, og har ennå igjen 2 uker, så vi får ta det enten uka før skolestart, eller uka skolen starter. Vi snakkes :-)) Gleder meg til brunch igjen :-)) Ha ei fin helg både du og resten av familien :-))

  SvarSlett
 3. Aldeles nydelige votter. Skjønner godt at du får bestillinger.

  SvarSlett
 4. Nydelige votter du har strikket :-)

  SvarSlett
 5. Inger nabo19:03

  Kjempefine votter!! Flink!

  SvarSlett
 6. Just lovely mittens! Those roses just begin of mittens are beutifull.

  SvarSlett