torsdag 1. desember 2011

Kalendermimring

Så var det sannelig tid for adventskalender igjen. Like hyggelig og spennende hvert år. Her i huset er det bare barna som har hver sin ferdigkjøpte utgave, men de er til hygge og nytte for mor og far også, for nå er det en enkel sak å vekke barna om morgenen. De spretter lett ut av sengene for å finne dagens luke. Ok, rett skal være rett, eldstemann på 16 er kanskje ikke riktig så ivrig lenger, men han ville gjerne ha sin Ponduskalender i år også.

 Selv vokste jeg opp med en fin brodert pakkekalender.  Mamma sto for både håndarbeidet og alle de spennende pakkene. Jeg husker ennå hvor det kriblet i magen hver 1. desember da jeg våknet til en kalender som bugnet over av 72 småpakker. ( Ja, 72 pakker for jeg delte nemlig kalenderen med 2 storebrødre noen år) Etterhvert vokste brødrene mine fra kalenderen, men jeg tviholdt på den litt til . Og da jeg flyttet hjemmefra lurte jeg den med meg på flyttelasset. Da vi hadde fått eldstemann ble kalenderen hentet frem igjen og sirlig strøket til hver 1.desember.....Men nå UTEN alle småpakkene. Kalenderen var jo fin uten pakker også, og så hadde den en søt liten bjelle som var morsom for den lille gutten å plinge med. Hver morgen  pleide vi å plinge med kalenderbjella. Mor synes det var så søtt, fnis. Både sønn og (spesielt ) mor var fornøyde med denne kalendervarianten. Han trodde lenge at bjelleplinginga var hele poenget med adventskalenderen.  
Etterhvert ble han større og gjennom kompiser oppdaget  han andre og mer spennende bruksmåter for en hjemmelaget kalender. Ehemm...... Da ble kalenderen lagt bort for en stund og sønnen, og etterhvert også 2 døtre har siden forhandlet seg frem til ferdigkjøpte kalendere...En helt grei løsning for mor også.
Men i år mimrer jeg litt over den hjemmebroderte kalenderen, slik den var i MIN barndom. Så idag ble det sannelig en kalendergave til meg selv. He-he.
Nå er jeg litt slem mor føler jeg, så av hensyn til barna, blir det bare denne ene kalendergaven til meg.... i år. Fnis!
Her er kalendergaven min, fint "Englepynt"mønster fra AnnaKa. Heldige meg.


Berit

2 kommentarer:

  1. Akkurat et sånt fekk eg også i min "kalender" ..thjihi ;O)Kjente meg også heldig og gler meg til å begynne.
    Ønsker deg en fin advendstid framover!
    klem

    SvarSlett
  2. Hei! Fint mønster som du helt sikkert fortjente! Jeg har kjøpt en hel adventskalender i år med div. quiltesaker. Ha en fin adventstid!

    SvarSlett