lørdag 1. september 2018

Ferieoppsummering

På tide å vise frem sommerens ferdige strikkeprosjekt. Målet var å få ferdig et sjal og en kofte til meg selv, samt lære meg å strikke sokker fra tåa og opp . Men sommerdagene fløy og det ble lite strikking i varmen. 
Hadde en deilig tur til Kreta, men der ble det bare strikket på flyet. Ellers ble det litt strikking foran tv`n under fotball VM. Skal absolutt ikke klage på den nydelige varme sommeren vi har hatt, selv om det var for varmt til å dra frem pinner og ullgarn.- Fikk jo lest flere gode bøker .:-)
Det eneste jeg fikk strikket var sokker, det passer veldig godt som bilstrikk. Så mens vi har kjørt litt rundt, fikk jeg  strikket sokker fra tåa og opp (og omvendt). 
Etter et lite studie på YouTube lærte jeg meg Judy`s magic cast on og strikket sokker med etterpå hæl. Tviler på at denne sokkevarianten blir min favoritt, men det var greit å prøve noe nytt. Jeg synes det var vanskelig å finne ut hvor jeg skal legge inn hælen, og det var kjedelig å strikke hælene etterpå. men fordelen er at man slipper å være redd for å gå tom for garn før sokken er ferdig (om man strikker med rester). Neste mål på sokkefronten er å strikke sokker fra tåa og opp med "fish-kiss-lips"- hæl.Sokker i glade farger..... Diverse fabelmix p 2,5
***
Garn fra Arne og Carlos, kjøpt da vi var i Stavern. Strikket på p 3
***
Mitt 1. forsøk på tå-opp sokker. Strikket i flere fabelrester på p 2,5.
(Beklager uklart bilde)


Tå-opp-par nummer 2.Noe sjølstripet kjøpt i Østersund mixet med noe grått.Pinne 2,5***

Det siste paret er strikket i aktiv sokkegarn kjøpt på Midt-Norsk strikkefestival. Pinne 2,5

****
Det har gått med 340 gram og strikkevekta totalt viser nå  1260gram.
Mitt neste strikkeprosjekt er Sinnasaujakka til meg selv. Skal være med  på samstrikken til Ulltøsene og Strikk på landet Hansgarden. Det blir bra.

Ha en strålende september!

Berit

1 kommentar:

  1. WOW, her var det mange sokker i skikkelig gladfarger.
    Akkurat hva man trenger inn mot den mørke tiden vi går i møte :)
    Ønsker deg en flott dag!

    SvarSlett