søndag 29. oktober 2017

Fargerik Fana

Jeg har lenge vært nysgjerrig på Kauni-garnet og har sett mye på de fine flerfargede nøstene. Nå var det endelig tid for å prøve det ut. Resultatet ble en fanakofte i grått og regnbuefarger, fargekode HH1 + EQ. Synes garnet var godt å strikke av og jeg brukte pinne 3,5. Det var veldig spennende å se fargeskiftene underveis, og det var litt jobb med å få armene til å bli noenlunde like. 
Det kjekke med Kauni  (og annet kardegarn) er at man kan klippe opp til knappestolpene uten å måtte sy med symaskinen først. Jeg fikk lært denne teknikken under strikkefestivalen i Orkanger . Man strikker bolen som vanlig, hekler luftmasker langs stolpekanten og strikker knappestolpene  før man klipper opp. Veldig enkelt.


 Her er knappestolpene strikket ferdig.Og det er bare å klippe opp. Det lille belegget sydde jeg bare pent inntil. 

Er veldig fornøyd med størrelsen/fasongen på kofta, -måtte tilpasse utfra et annet koftemønster. Men jeg hadde nok valgt en annen fargekombinasjon om jeg skulle strikket denne om igjen. Den ble mer fargerik enn jeg hadde forestilt meg....Fargene var så fine på hespet.Det gikk med 360 gram til kofta og strikkevekta viser nå 2155gram.

Hilsen Berit

1 kommentar: