lørdag 22. oktober 2016

Myndig UFO

For 18 år siden la jeg bort et strikkeprosjekt  og der ble det liggende .......... Helt til jeg hentet det frem igjen for kort tid siden.
I posen lå en ferdig strikket, men umontert genser med mange løse tråder.Genserens historie startet i 1997. Da ble den kjøpt som garnpakke til VM-genseren (Dette året var det Ski-VM i Trondheim)
Det var min manns mormor som kjøpte garnpakken og hun skulle strikke den til min svoger. Mormoren var en flittig håndarbeidsdame innen søm, broderi og strikking, men uvisst av hvilken grunn kom hun aldri i gang med denne genseren. Og i 1998 overtok jeg både garn og mønster og satte i gang. Jeg liker å strikke,men jeg husker hvor demotiverende det var å strikke VM-genseren fra -97 et år for sent.!!. Underveis i strikkinga fikk jeg en lur ide. Jeg kunne jo bare erstatte den øverste mønsterdelen med noe annet!! Og da trengte jeg ikke å rekke opp alt heller! Etter å ha gransket mønstersamlingen min fant jeg et stjernemønster som passet, og med litt telling og tilpasning ble delene strikket ferdig. Men jeg var ikke  helt fornøyd med resultatet fordi mønsterdelen ble litt for fast, og ikke var genseren passe stor til mannen min heller. Dermed endte prosjektet sammentullet i en pose.
 ***


Slik skulle genseren bli i 1997.
Slik ble den i 1998!

***
Jeg liker egentlig ikke å ha halvferdige prosjekter liggende , så til slutt måtte jeg bare fiske frem posen og fullføre evt. kvitte meg med ergrelsen.
Etter en kort vurdering fikk delene nytt liv som ferdig genser. Og det er utrolig hvordan litt iherdig damping hjelper på litt fast mønsterstrikk. 


Sønnen stilte som modell og er senere observert vandrende rundt i genseren flere ganger. 


Dagens gensere er kanskje ikke så vide i modellen , men det bryr vi oss ikke så mye om. En genser ble tross alt ferdig etter 18 år!!

Berit

2 kommentarer:

  1. Nå kan du stolt klappe deg selv på skulderen! Tenk å gjøre ferdig en ufo etter 18 år! Den ble flott! Og så gøy å lese at den blir brukt :)

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min! Må bare presisere at jeg har brukt Raumas Gammelserie og ikke Finull i de røde vottene. Genseren ble riktig lekker!!! Så moro å få den ferdig nå i disse kofte og gensertider!

    SvarSlett