fredag 20. november 2015

En ufo har landet #2!

Det er en god stund siden siste( UFO)-oppdatering, men her er jeg plutselig igjen.
Etter ca. 1,5 år kom jeg endelig i mål med dette teppet. 


Det var dette stoffet som var utgangspunkt for prosjektet. -Et beige stoff med påtrykte hjerter, kjøpt på Panduro for lenge lenge siden.De andre stoffene, med unntak av rammen, er stort sett hentet fra eget lager. Jeg sydde enkle blokker med vekselvis lyse og mørke striper som ble puslet sammen til slutt. Jeg endte opp med 30 blokker før det var slutt på matcende stoff. Skulle gjerne hatt 5 blokker til, men men. Det ferdige teppet måler 144 x 152 cm


 Det var ihvertfall stort  nok da det skulle quiltes.....Jeg har quiltet "i grøfta" mellom blokkene og rundt midt-kvadraten i hver blokk. 
Det var litt av en jobb å få alt quiltet, spesielt rundt midt-kvadratene. - Det var til tider ganske strevsomt å få manøvrert teppet under labben.


 På den ytterste kanten ønsket jeg å quilte en enkel bord. Da var jeg så heldig å få låne en rull med papirbord. Og vips! - Etter en runde i kopimaskinen hadde borden min fått passe størrelse.


Borden ble overført på matpapir og nålt fast før quilting.


.......Hjørneovergangene ble ikke helt som jeg først hadde tenkt, men synes de ble helt greie likevel. Det var ihvertfall ikke aktuelt å rekke opp!


Selv om jeg var nøye med å stryke, spraylime og nåle underveis i quiltinga, var jeg uheldig og fikk en stygg bulk på baksiden. Orket ikke å rekke opp, men sydde på en pen liten lapp istedet. :_)


***


Etter all quiltinga (Puh!) var det bare lukkekanten med  ca 6 meter håndsøm igjen. Kunne alltids overlatt den jobben til symaskina, men jeg synes håndsøm blir penest selv om det er ganske tidkrevende. 

***
Upps! Her er jeg avslørt..og må nok bare tilstå.... Ja,Det gikk med noen Freia-varer under håndsømmen. 

Nå er sjokoladen vasket bort og teppet er rent og fint igjen....Og teppet ligger nå på rommet til yngstedattera.....Og jeg er allerede i gang med UFO nr 3. 

God helg!

Hilsen Berit
5 kommentarer:

 1. Så kjekt å få ferdigstilt et slikt stort prosjekt! Teppet ble kjempefint! Herlig med de små hjertene. Ser for meg slitet med quiltingen, og gleder meg over at du viser frem bevis på trøstesjokolade. Det tyr jeg ofte til også - og det hjelper! Ønsker deg en fin helg! Her er det aller siste innspurt til messe i morgen.

  SvarSlett
 2. Oi så flink du e, Berit !!! Et kjempeflott teppe du har fått ferdig her ja :-) Quiltinga på ranna ble fin synes jeg, så du fikk lønn for strevet :-)

  SvarSlett
 3. Jag tyckter att Ditt "blåa täcke" är jättefint!
  Ett "arbete" Du ska vara stolt över att nu ha sytt färdigt.

  Dollandesign

  SvarSlett
 4. Kjempeflott!! Kjenner til problemet med å quilte tepper på en vanlig symaskin..... Men jeg lærte en gang av en "proff" at bulker (og sjokoladeflekker) skulle jeg se på som en mulighet for kreative løsninger.........

  SvarSlett
 5. Så fint og koselig teppe! Det skal vises at det er håndlaget. Det er bare en selv som ser de små bagatellene. Det er mye arbeid, og tungt å quilte, men du så kjekt det er når det kan taes i bruk.

  SvarSlett