søndag 30. oktober 2011

Ferdig med årets Sommerstrikk

Endelig ferdig med årets Sommerstrikk eller høststrikk?? Den har bare ligget en stund og ventet på knapper. Det blir gjerne en lengre eller kortere pause før knappene kommer på plass.

 Jeg begynte på denne jakken under sommerens bilferie. Mønsteret er fra Alt om håndarbeidets Strikkemagasin (husker ikke hvilket nr.) og garnet er Cecilia fra Svarta fåret, et deilig og mykt garn (53% bomull, 33% viskose og 14% lin) . Det er sjelden jeg strikker prøvelapp før jeg starter på et nytt prosjekt, men det gjorde jeg faktisk denne gangen, fordi det egentlig var oppgitt et annet garn i mønsteret. Cecilia hadde heldigvis samme masketall pr. 10 cm som originalgarnet så prøvelappen ble perfekt, og det var bare å finne rette størrelse og sette igang :) Jeg endte opp med størrelse L.

Likte denne vrangbordsvarianten. Bolen er strikket frem og tilbake for å slippe å klippe opp. Skummelt. Veldig grei bilstrikking. Tenkte det skulle gå like greit med ermene, men det gjorde det ikke...  Bolen er strikket i størrelse L, så da begynte jeg på ermer i str. L også. Logisk. Men de ble altfor stooore/viiide. Etter flere forsøk og litt grubling endte jeg opp med ermer i str. forminsket S. Logisk?? Nei, ikke i det hele tatt. Fant ut at prøvelapper er noe oppskrytt tull.
Modellen er en kort sommerjakke med 3/4 ermer, men jeg syntes ermene virket så korte ifølge mønsteret, så jeg la på par cm. Det angrer jeg litt på nå - ermene ble liksom midt i mellom 3/4 og lang arm og kan se litt fravokst  ut.
Pytt,pytt. Kommer helt sikkert til å bruke denne jakka mye likevel for den var veldig god å ha på. Litt spent på hvordan den blir etter vask.
*****
GGrrrhmmpf. Da jeg dobbeltsjekket målene på den ferdige jakka hadde den fått størrelse xl. grhmmpff. Som dere skjønner er jeg fortsatt irritert over min dårlige erfaring med prøvelapper.

Ha ei fin uke alle sammen.
Hilsen Berit

2 kommentarer:

  1. Hei. Enkel og klassisk jakke. Slik en kunne jeg godt ha hatt også, en sånn en som kan brukes til alt! Hilsen Siri:-)

    SvarSlett
  2. Uansett problemer underveis..., jakken ble kjempeflott!

    Takk for den hyggelige kommentaren på bloggen min!

    SvarSlett