mandag 24. mai 2010

HUSMOREKSAMEN!


Hei alle sammen! Her er jeg tilbake etter en lang bloggpause. Har vært nødt til å la bloggen vente en stund pga. konfirmasjonsforberedelser. Det har vært ei travel tid, og siden sønnen er vår før første konfirmant, har det vært mye å huske på/organisere. Vi valgte å holde konfirmasjonsselskapet hjemme, og det er her min husmoreksamen kommer inn . Vår sønns konfirmasjon = min husmoreksamen. Litt stressende for meg som vanligvis  har et meget avslappet forhold til husarbeid. Puh!. .. .For på den store konfirmasjonsdagen tropper sensorene opp med skjerpet husmorblikk (tenker da på meg og min manns mødre og voksne tanter) - Da bør huset skinne mer enn i de beste vaskemiddelreklamer. Så det ble mange timer med grundig vasking, pussing, stryking og polering i mesteparten av huset. Ilikhet med renhold og rydding blir også maten nøye vurdert. Med mine kokkeferdigheter var det sikrest å bestille koldtbord, heldigvis var dette sønnens ønske også. Men bakinga slapp jeg ikke unna. Miksmasteren fikk virkelig kjørt seg, og bakverk ble ble pyntet og dandert etter beste evne, Joda, sensorene stiller med kake de også, men det er bare mine som blir eksamensvurdert!!
Så er det bordekkinga. Fikk nok noen plusspoeng for at vi har likt dekketøy til alle gjestene + pene blomster og sønnens hjemmelagde bordkort.
En god husmor skal også presentere en festkledd familie på konfirmasjonsdagen. Det er selvfølgelig viktig at podens nye dress sitter som den skal, men husmora, som dessverre ikke har bunad, blir vurdert av sensorer som er 10xverre enn Jan- Thomas.
Som dere skjønner, husmoreksamen er krevende. Det krever lang tid med forberedelser og nøye planlegging til den minste detalj. Et viktig hjelpemiddel her er lister - Lister i metervis over alle gjøremål fra luking av blomsterbedd til innkjøp. Apropos innkjøp, kan bare konstatere at alle budsjett er røket for lengst!!
Men igår var altså den store dagen for mor og sønn. Og etter mange timers hyggelig selskap og vurdering har jeg endelig bestått min første husmoreksamen!! :) 
Mannen min har nok rett i at jeg har overdramatisert en smule..... Den strengeste sensoren har nok vært meg selv!!

 
Tilslutt litt mimring. Her er konfirmanten 1 dag gammel.

Hilsen en lettet og fornøyd husmor.

5 kommentarer:

 1. Du har gjort en god jobb, tydeligvis.
  Men du skulle ikke la deg vurdere sånn.
  Vi er alle forskjellige, og det må vi akseptere, syns jeg.
  Klem til husmoren!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med bestått husmoreksamen! Tenker du klarte deg bra. Vet hvordan det er, men som du sier så er det sikkert du selv som føler mest på det. Og gratulerer med konfirmant også. Utrolig å se at de har vært så små en gang for ikke lenge siden. Slapp nå av, kos deg, og nyt at du har klart deg godt gjennom helga.

  SvarSlett
 3. Jeg tror også at den strengeste sensoren, det er deg selv... Er sikker på at det gikk kjempebra :-)) Du hadde alt under kontroll hele veien du.. Tenk, hele våren har gått i konfirmasjonsforberedelser, og så er det hele over på et blunk.. Men så moro det er, og koselig! Hadde det supert her i helga, og konfirmanten , ja, ho er storfornøyd :-)Blir spennende å høre hvordan helga gikk hos dere. Gleder meg til du kommer på brunch i morra!!!
  PS. Søtt bilde av sko og kopp, og nydelig liten gutt; du verden som tida flyr!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig kommentar! Så trivelig når nye kommer innom og legger igjen en kommentar;)
  Vel overstått konfirmasjon, et krafttak slike selskaper;) Hadde i sin tid begge konf. hjemme jeg også med selvlaget mat og det hele,og jeg har heller ikke husmorskolen, for å si det sånn:O)

  Da er det bare å nyte siste rest av mai og håpe at juni gir oss litt mer varme;) Klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. Gratulere med stor gutt og husmoreksamen. Det er hyggelig å gjøre det ordentlig når huset skal fylles med feststemte mennesker. Det er hyggelig å ha det pent, ha god mat og vite at alt er i orden. Det er en stor dag for konfirmanten også. Men vi mødre gjør kanskje litt mer enn vi trenger, men det er jo moro det også. Kos deg med vel overstått. Klem :0)

  SvarSlett