fredag 17. februar 2012

LefseteLuer

Denne lua har stått lenge på strikkelista mi. Jeg likte mønsteret  med fletter og hullfletter, men var redd det ble for komplisert og  lueprosjektet ble utsatt. Etter å ha studert mønsteret noen ganger  fant jeg frem pinner og garn. Det viste seg at lua var veldig grei å strikke og den ble ferdig på ca. 2-3 kvelder. (Snakk om å undervurdere seg selv)
Yngstedattera ble fornøyd med den nye lua og den ble straks tatt i bruk. Mor var også fornøyd , men det varte ikke så lenge.....For etter en dag ute i trøndersk regn og sludd var lua blitt helt utseget og lefsete.
 Det skyldes nok helt feil garnvalg. Lua er strikket i Mor Aases merinoull/bomullsgarn (på pinner nr. 4), et mykt, godt og garantert kløfritt garn. Men så mykt at det ble lefsete i bruk.
Ja,ja. Da fant jeg frem garnet og pinnene enda en gang og strikket lue nr. 2 i en mindre størrelse. Jeg valgte å gjøre et nytt forsøk med samme garn....og underveis prøvde jeg å tenke ut hva jeg skal gjøre med resten av dette garnet.
Jeg ble selvfølgelig fornøyd med lue nr. 2 også. Og jeg kommer nok til å strikke denne luen flere ganger, men da vil jeg velge et fastere garn.
Ganske stor forskjell på den nystrikkede og den litt brukte lua, ser dere. Håper den holder seg litt bedre i en mindre størrelse.

God helg - med eller uten lue
Hilsen Berit

5 kommentarer:

 1. Heisan, lua ble j kjempefin; den skal jeg også strikke, så mønsteret vet du... :-) Du er nå en reser du også. Tror ikke det egner seg det garnet til luer, kanskje teppe ??
  Det ordna seg med pc'en, da mr Data kom... :-)Det var noe feil med driverne på cd- rommet, så han hadde med et anna virusprogram på minnepenn; f- secure, som er enda abedre og som oppdaterer/ fornyer seg selv; genialt.
  Du får kose deg i vinterferien. Får håpe det blir mye strikking, så er det lov å komme på hytta vår også :-))) Hadde vært sååå koselig :-) Ha ei fin helg !

  SvarSlett
 2. Takk for erfaringa di!
  Så kan jeg lære av deg!

  Ha ei riktig god helg!

  SvarSlett
 3. Lua var utrolig fin! Litt kjedelig at den ble så utvidet etter å ha blitt brukt en gang...Får håpe den nye lua holder seg bedre i fasongen!:))
  Ha en flott lørdag!

  SvarSlett
 4. Veldig flott lue, synd at garnet ikke var det beste.

  SvarSlett
 5. Så flott en lue. Synd da at den siger ut, men slikt må man vel bare erfare. Regner med at du ikke kjøper så mye mer av denne typen garn.

  SvarSlett