tirsdag 11. oktober 2011

Hvileputer??

Nå var det jammen på tide med en oppdatering. Jeg har egentlig ikke tatt pause fra hverken blogging eller håndarbeid,  selvom det kanskje kan virke slik. Forklaringen er ganske enkel: Jeg har litt(les alt) for mange prosjekt igang for tiden, og da tar det lengre tid før noe blir ferdigstilt. Og jeg har bestemt at jeg bare skal blogge ferdige Balsamprodukter .
Men igår avsluttet jeg endelig mor-og-datteras dongeriprosjekt. Sengteppet ble ferdig tidligere i høst, men putene har ligget en stund og ventet på 12 knapphull og knapper. Merkelig at en skal stoppe opp sånn rett før en er i mål?? Men nå er knappene på plass og klar for presentasjon:

 Denne puta var morsom å sy. Lappene er lagt kant i kant og strøket fast på tynn vlieselin, så sydde jeg over alle skjøtene med tett trestings-sikksakk. Baksiden er ensfarget og har knappelukking.

   Denne puta er sydd sammen av 4 bukselår og har et roligere uttrykk. Innerputa er kjøpt på S&S og måler 125 x 45 cm .  På baksiden ville dattera ha ei lomme så det fikset selvfølgelig mor.
   
 Den siste puta er også ganske enkel , fikk brukt opp litt rester her også. ...:)
Et lite tips: Underveis erfarte jeg at innerputene fra S&S er litt tynne , så jeg måtte krympe litt på putetrekkene for at de skulle bli fyldige og fine. Eksempelvis måler putetrekket  til denne puta 46 x 46cm og innerputa måler 50 x 50.
  Jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått brukt opp en del av lageret mitt. Planen var at jeg bare skulle resirkulere dongeribukser, men der syndet jeg litt. Jeg trengte èn meter fra S&S for å roe ned putene. Det var nødvendig for at vi skulle bli fornøyd.
 Og mor er veldig fornøyd for nå blir senga redd opp hver dag (av frøkna sjøl).
Og mor er også veldig fornøyd fordi hun har ferdigstilt 3 av sine mange prosjekt..:)

Hilsen Blide Berit

4 kommentarer:

  1. Oj, her e det mange gamle bukser som har fått gjort nytte igjen :)) Gjenbruk, det liker vi ;) Dongeri ble tøft på et ungdomsrom.

    SvarSlett
  2. Veldig bra! Og koselig også.

    SvarSlett
  3. Heisann! Tusen takk for hilsen. Nå har jeg besøkt deg også, og her var det jammen mye fint. Et sånt sengeteppe har jeg også sydd en gang. De er kjempetøffe. Må si at putene ble prikken over i'en i den senga da!

    SvarSlett