fredag 26. august 2011

Transformerte dongeribukser

Jeg har et stooort lager av avlagte dongeribukser. Så da tenåringsdatteren ønsket seg et dongerisengteppe var det bare å gå inn på lageret å plukke frem ulike modeller og blånyanser. Sengteppet er et samarbeidsprosjekt mellom mor og datter med følgende arbeidsfordeling: Mor skjærer lappene, syr , quilter og avslutter med lukkekant. - Og datteren fordeler lappene.

Her er datterens bidrag. Alle lappene er fordelt slik hun vil ha dem. Den unge designeren bestemte at lappene skulle ha samme bredde, men ulik lengde.
Og her har mor bidratt , (sønnen også for han står og holder teppet). Teppet måler 124 x 226cm og har fleece på baksiden. Jeg quiltet i grøfta, men det var litt vanskelig å få det pent på fleecesiden, det dro seg og ble bulkete. Måtte rekke opp noen ganger før jeg ble fornøyd. Da husket jeg at strevde forrige gang jeg sydde et slikt teppe også - og at jeg ikke orket å sy flere slike. Har visst litt dårlig hukommelse:)  

Teppet ble ganske stort å tungt å håndtere etterhvert, men jeg kom i mål denne gangen også. Lukkekanten er sydd på maskin, litt over 7meter håndsøm ble i meste laget.
Datteren ble veldig fornøyd med teppet sitt, nå venter hun bare på noen dongeriputer. Så da blir det en ny tur innom lageret og syrommet.
*****
Ha ei fin helg
Hilsen Berit

7 kommentarer:

 1. Hei Berit ! Så effektiv du er. Teppet ble kjempefint, synes det ble en fin effekt at rutene har forskjellig bredde :-) Du har litt dongeri liggende du også, ser jeg.. vet i allefall at jeg ikke skal kaste eller gi bort gamle dongeribukser, for gjenbruk er lekkert :-) Men nå regner jeg med det blir et 3. teppe,,, etter hvert ?? Du er jo så godt i gang nå :-))
  Sendte deg sms forleden dag, har du fått nytt nr kanskje ?? Du snakka om ny tlf.. Gledes til litt skravle/strikke/ sy-brunch igjen :-))) Ha ei fin helg alle og kos dere :-)

  SvarSlett
 2. forskjellig lengde, mente jeg da...

  SvarSlett
 3. Så flott det ble. Det var litt av en jobb å få det ferdig, tenker jeg. Bra jobba. Du er så flink :-))))
  Tenker at det ble ganske tungt, ja.

  SvarSlett
 4. Dette ble jo flott. Supert å få brukt opp noen av dongeribuksene som alltid hoper seg opp.

  SvarSlett
 5. Smart! Teppet ble veldig fint, kan tenke meg din datter er fornøyd ja.

  SvarSlett
 6. Herlig teppe og flott med redesign.
  God helg

  SvarSlett
 7. Så flott teppe:)

  Stikk gjerne innom bloggen min. Mitt første blogglotteri er i gang og premien er kjempeflott. Ta sjansen da vel! Jeg er ganske sikker på at premien faller i god smak ;)

  SvarSlett