lørdag 30. oktober 2010

Julegavealong - November









Snart er det jul og her kommer månedens julegaver . Denne gangen har jeg sydd 2 løpere etter inspirasjon fra boka Lappegleder. Løperne er enkle med hjerter , pyntebånd og frihåndsquilting.
                                  Lyse og fine farger.......
                          Frihåndsquilting med masse krusseduller
                                                                                                         Løperen er enkel og sy, så jeg sydde likegodt 2 når jeg først var igang.

Berit

torsdag 7. oktober 2010

Den Store Klokeboken

Jeg kan vel si jeg er hekta på håndarbeid. Jeg har alltid flere strikke og sy-prosjekt på gang og hodet mitt er alltid fullt av ting jeg har lyst å lage. Sikkert flere som har det sånn.??!!
For å ha litt oversikt over håndarbeidene pleier jeg å skrive huskelapper. Jeg titter ofte innom spennede blogger og får idèer og inspirasjon - og siden hodet mitt er så fullt fra før, greier jeg ikke å huske alle de fine nettsidene, så de må noteres ned.  Jeg gjør mine nødvendige notater på nærmeste og beste lapp jeg kan finne, og det er blitt noen lapper etterhvert! Alt fra masketall,  fellinger ,nettsider , mønsterrapporter m.m. er kludret ned.
Slik så notatsamlingen min ut:
Ikke så mye inspirasjon over dette - Ser mer ut som haugen er klar for å soreteres under "Papp og Papir".
Da fikk jeg den glimrende idèen om å lage Den Store Klokeboken.
Tadaaa!! Her er den , fin og praktisk. Bokomslaget er sydd etter mønster fra 1. utgave av My Quilt. De fortjener skryt for godt forklarte sømbeskrivelser med illustrasjon!
Nå er det slutt på skriblerier på lottolapper og sjokoladepapir! Heretter skal alle notater og idèer  føres sirlig i Den Store Klokeboken!
Hilsen Forfatter Berit

fredag 1. oktober 2010

Julegavealong - Oktober


Etter en opprydning i garnlagrene mine fant jeg en pose med svart og hvitt pt 5 Sport. Husker ikke hva jeg egentlig skulle bruke dette garnet til, men nå er noe av det blitt votter. Mønsteret er tradisjonell norsk design og strikket på pinner nr. 3,5.
Garnet var så mykt og godt å strikke av at det kjapt ble 2 par i ca str. 10 år. Pt 5 Sport er et meget godt garn å strikke av - anbefales.
Har planer om å få ferdig flere vottepar før vinteren kommer for fullt.
God helg!

Berit