torsdag 29. oktober 2009

Babystrikk

Dette babysettet er strikket i mykt og godt Alpakkagarn fra Sandnes. I oppskriftsheftet var det bare mønster på jakken, så buksa , sokkene og vottene er litt improvisert - men håper alle delene tilsvarer 1 år. Settet er en overraskelse til et lite tantebarn (snart 8 mnd)  som bor i Kirkenes.
Kan jo røpe at det egentlig skulle være 3 fletter på hver side av knapperaden, men det oppdaget jeg ikke før jeg var halvveis på bolen - Ble like fint med 2 fletter synes nå jeg!! Fargen er mørkere, (mer gammelrosa) enn det du ser på bildet.
Settet ble ferdig for ca. en uke siden ;  dvs. da manglet det bare å  strikke tomlene og feste trådene. Men nå  er alt ferdig og vasket - og imorgen blir det en tur til postkontoret.


Håper mottakeren blir fornøyd.

mandag 26. oktober 2009

Ferdigstripetesokker

Takket være utstillinga til Quiltetuppene, syklubben min, har jeg fått unna noen ufo-arbeider. Det ble mye sying  uti nattetimene, så nå følte vel jeg og maskina for en liten pause. Men noe håndarbeid må en jo ha, og da 11-åringen ønsket seg nye sokker var det bare å sette igang. Hun valgte seg dette ferdigstripete garnet i fine farger (Fame fra Marks&Kattens). Er veldig fornøyd med at stripene ble så perfekte på begge sokkene.

Garnet er godt å strikke med....har brukt p2,5.....minner om Sisu som jeg også liker.Og nå har  6-åringen også funnet seg et nøste hun vil ha sokker av, så da er det bare å fortsette!!
Ha ei fin uke alle sammen!

søndag 18. oktober 2009

Julestitching

Hadde som mål å få ferdig denne stitchinga til utstillinga - Og det klarte jeg!! Ramma og oppheng er på plass, ser dere. Dette er nok bare en midlertidig løsning, (igjen p.g.a tidsnød) ,,, men det får bli sånn til utstillinga er over. Synes det ble litt "kompakt" , så jeg skal lage hemper på stitchinga etterhvert  - tror det vil bli litt "lettere!
Så får vi se om jeg rekker innspurten imorgen tidlig: nemlig å sy ferdig lukkekanten på 9nas julegåte.
Men nå er det bare noen timer til det er morgen igjen , så jeg bør nok gå å legge meg!! Godnatt

lørdag 17. oktober 2009

DongeriSengteppe

Her er sengteppe til eldstemann. Det måler ca. 230 x 140 , og har bakstykke av fleece. Lappene kommer fra gamle dongeribukser - Fint med litt gjenbruk! Teppet har ventet på lukkekant (som flere av mine "verker"), men nå er det endelig ferdig. Vanligvis syr jeg alltid lukkekanten for hånd - synes det blir penest, men her var det snakk om ca. 7 m lukkekant og veeldig dårlig tid, så det ble Bernina`n som måtte gjøre jobben denne gangen. Det gikk veldig greit og resultatet ble godkjent. Ble spesielt fornøyd med dette hjørnet!! Hi-hi
Og slik ser resten av teppet ut. Liker blandingen av litt slitte lapper i ulike nyanser. Passer fint på gutterommet hvor det står en Ektorpsofa med dongeritrekk fra før.

 
Litt pes, men har enda litt sying igjen før alt er klart til utstillinga imorgen.

Adventsløper

Tidligere i høst kjøpte jeg flere fine lilla stoff på Syskrinet (Heimdal). De passet fint til denne adventsløperen fra AnnaKa. Ble veldig fornøyd med denne. Hadde egentlig tenkt å sy flere slike mens jeg først var igang , men det får vente pga. veeldig tidspress. Quilteklubben min skal nemlig ha utstilling på søndag, og denne løperen er mitt bidrag til quiltelotteriet.
Begynner å få det litt travelt med 2 - 3 ufoer som skal ferdigstilles til utstillinga. Disse små fikk iallefall lukkekant i dag - etter ca. 7 år i Ufo-kofferten!! De er veldig små (ca. 10 x 10 cm).
Håper å kunne vise frem mer imorgen.
Til slutt vil jeg invitere alle som har anledning til å komme på Quiltetuppenes utstilling på Vonheim  ( Samfunnshuset på Rye, Byneset) Søndag 18.10 kl.12.00 - 17.00. Velkommen!!


lørdag 10. oktober 2009

Jule-sy-mysteriet del 2, 3 og nesten 4


Puh!  Tidsskjemaet mitt sprakk på del 2  av jule-sy -mysteriet , nemlig stitchinga. Av alle de søte motivene 9na hadde foreslått, valgte jeg selvfølgelig de mest priklete! Har stitchet som en gal og ble endelig ferdig!! Nå skal de skylles og tørke pent til imorgen.

Har skjært alle kvadratene, men syinga får vente til imorgen - Da håper jeg på et nytt skippertak!!
Berit.

torsdag 8. oktober 2009

JULE-SY-MYSTERIET -09

Heisann-Sveisann!
Da er jeg igang med mitt første jule-sy-mysterie. Er ikke helt fornøyd med (de lyse) stoffene, så det kan hende jeg må en tur innom butikken, vi får se.
Venter spent på fortsettelsen. Morgendagen er egentlig fullbooket, men jeg håper jeg finner litt tid til "å løse mysteriet"..!! Natta!

lørdag 3. oktober 2009

Resteteppe


Disse lappene har ligget i stoffkurven min lenge. Det er rester etter "Sunniva-teppet" jeg sydde i 2007.

Siden lappene var ferdig oppskjært var det bare å legge dem utover og sy dem sammen. Minstejenta fikk jobben med å plassere lapper og hjerter. Hun var storfornøyd (og godtok noen få justeringer fra mor).


Så var det bare å applikere hjerter og sy i vei. Jeg har brukt flanell til bakstykket, så det er mykt og godt. Til slutt ble det et baby-teppe  som kan brukes på vogn eller vugge. Det får bli gave ved en passende anledning.


                                                   
Ha en hjertelig lørdagskveld alle sammen.