lørdag 26. september 2009

Klemmepung


Dette er en prøve på Bente Malms klemmepung . Ble litt overrasket over hvor mange syoperasjoner som måtte til for å få ferdig denne lille pungen, men forhåpentligvis går det raskere unna neste gang siden jeg nå kjenner mønsteret. Utfra denne prøvemodellen ser jeg at jeg bør gjøre noen endringer på neste forsøk:
- Fordele rynkene mer likt på begge sider av midtstoffet/stripen. Et tips når du skal sy rynker i stoffet er å bruke kontrastfarger på tråden, da blir det lettere å jobbe. (Rynketråden skal dras ut før du syr videre.)
- Velge et fòrstoff som er mer likt ytterstoffet i farge. Litt av fòret vises nemlig oppe ved klemmelåsen.  (Ikke helt pent med hvitt fòr til svart ytterstoff!!)
Kanskje disse tipsene var nyttige for deg også??

Nå skal jeg finne sofaen, tv`n og strikketøyet. Har som mål å bli ferdig med det som er på pinnene iløpet av helga. Ha en fin lørdagskveld!

P.S. Beklager at noen av de siste bildene har vært litt uklare. Må sjekke innstillingene på kameraet!!

lørdag 19. september 2009

Ferdig Ufo-arbeid!

 Her går det unna med ufoene om dagen....!! Denne stitchinga har ventet på ramme siden i sommer, og i går kveld ble den ferdig.  Ble fornøyd med denne...... Men den skal få et annet oppheng. Var innom Syskrinet på Heimdal for å kjøpe et, men de hadde bare store igjen. Det betyr vel at jeg har gyldig grunn til å titte innom nettbutikker !??!!...JOOHOOO:)
Berit

torsdag 17. september 2009

Rudolf og Kalle

Disse små stitching bildene har ligget lenge i Ufo-kofferten....(ca 2 1/2 år)...så nå var det på tide å få dem ferdig.Da jeg endelig kom igang var det fort gjort å få på tittekant, ramme og oppheng. Inspirasjonen til disse fikk jeg på et julekurs m Åshild Saksvik Hammertrø. De er vel en av mine første stitchinger. Veldig enkle, søte og små. Bildene måler ca. 15 x 17 cm.
Rudolf!!
Kalle!
Synes både Rudolf og Kalle har fått et morsomt uttrykk!!
Da det gikk så raskt unna med stitching-ufoen fortsatte jeg like gjerne med denne julegaveposen. Den manglet bare å få sydd på  et (vrangsydd) hjerte + løpegang til snora.
Det var veldig fort gjort å ferdigstille denne også, skjønner ikke hvorfor den måtte vente så lenge!!. 
Håper jeg holder meg i Ufo-modus litt til for det ligger fortsatt halvferdig arbeid og venter i kofferten min!!!
Ha en fin håndarbeidsdag alle sammen!!

lørdag 12. september 2009

HIV O`HOI!!!

Har rotet litt i Ufo - kofferten, og da dukket disse lure sjørøverne opp. Jeg sydde noen av blokkene i vår da quilteklubben hadde kurskveld med tema "Attic Windows". Husket nesten ikke hvordan disse blokkene skulle syes, men heldigvis fant jeg oppskrifta. Synes det var litt vanskelig å sy motivstoffet og delen med 45 graders hjørne pent sammen. Må kanskje øve litt mer.... Sydde ihvertfall nok blokker til dette veggteppet. Teppet ble quiltet "in the ditch" i smårutene, og lukkekanten ble sydd for hånd.
Nå kan jeg stryke dette prosjektet fra Ufo - lista mi!!! Har mer Ufo-arbeid på gang, og håper å få det ferdig iløpet av helga.
P.S. Teppet ser litt skjevt ut, men det skyldes kameravinkelen. Jeg sto på en krakk og tittet ned da jeg knipset.
God helg og god natt!!

onsdag 2. september 2009

Håndarbeidsveske


Jeg har vært litt ivrig på syrommet, og plutselig ble denne veska ferdig! Den er veldig enkel og har innvendig glidelåslomme.

Den er sydd sammen etter mønster "litt herfra og derfra", og jeg er veldig fornøyd med størrelsen. Den passer veldig godt til mine håndarbeidsprosjekter, ser dere. Her er den fylt med nyinnkjøpt alpakkagarn  fra Sandnes til den nye babyjakken. Garnet er nok litt mørkere i fargen enn det du ser på bildet. Gleder meg til å finne frem pinnene.
Regner med at det blir litt strikking imorgen , for da kommer strikkemor og lillegutt på besøk. Det blir trivelig!!